Class aptent sociosqu ad litora torquent per conubia nostra, per inceptos himenaeos. In tempus, erat eget tincidunt elementum mauris quam laoreet erat.

Gokken wordt vaak in verband gebracht met schadelijke gevolgen voor de gezondheid van gokkers en degenen om hen heen. Daarom moet de gokindustrie verantwoord spelen promoten en gokkers helpen de mogelijke risico’s te begrijpen. Uiteindelijk gaat verantwoord gokken over het gebruik van gokken als een vorm van amusement en niet als een bron van inkomsten, alleen gokken met geld dat u zich kunt veroorloven te verliezen, en het stellen van grenzen aan de tijd en het geld dat aan gokken wordt besteed. Het gaat er ook om gokkers te leren hoe ze gokgerelateerde schade kunnen herkennen en hoe ze hulp kunnen zoeken. Sommige gokkers kunnen programma’s voor verantwoord gokken echter over het hoofd zien, omdat ze vaak worden beschouwd als programma’s voor probleemgokken. Dit is problematisch omdat initiatieven voor verantwoord gokken gericht zijn op alle gebruikers en bedoeld zijn om gokgerelateerde problemen te voorkomen.

Over het algemeen hebben onderzoeken naar verantwoord gokken zich gericht op kosten en baten op individueel niveau. Deze omvatten onzichtbare kosten zoals sociale impact, de financiële en emotionele last voor gezinnen en de kosten van behandeling van gokverslaving. Het is ook belangrijk om rekening te houden met de externe effecten van gokken op maatschappelijk/gemeenschapsniveau, die niet zo eenvoudig te kwantificeren zijn. De COVID-19-pandemie heeft de manier waarop mensen naar gokken kijken en hun verantwoordelijkheid voor hun acties veranderd. Veel van de klanten die in casino’s gokken, hebben bijvoorbeeld mogelijk te maken gehad met zaken als verlies van werk, stress en angst, en gespannen relaties als gevolg van de pandemie. Deze factoren kunnen mogelijk leiden tot dwangmatig gokgedrag.

Als gevolg van deze uitdagingen moet de game-industrie haar strategieën voor verantwoord gokken opnieuw beoordelen om ervoor te zorgen dat ze effectief zijn. Dit omvat het opnieuw onderzoeken van de noodzaak van zelfuitsluiting, het bijwerken van bestaand beleid en procedures, en ervoor zorgen dat informatie beschikbaar is voor alle werknemers en klanten. Bovendien moet de game-industrie haar klanten blijven voorlichten over verantwoord gokken en hoe ze hulp kunnen zoeken. Een van de meest effectieve manieren om verantwoord gokken te ondersteunen, is door het gebruik van een tool die een online Responsible Gaming Tool (RGT) wordt genoemd. Dit is een innovatieve aanpak die objectieve spelersgegevens van het platform van de operator gebruikt in plaats van zelfrapportage. Dit maakt het mogelijk om interventies te ontwikkelen die gebaseerd zijn op daadwerkelijk gedrag en direct gekoppeld kunnen worden aan de real-time gokactiviteit van een speler.

Hoewel er geen pasklare oplossing is voor het probleem van probleemgokken, is het duidelijk dat de industrie moet samenwerken. Daarom hebben de NYS Gaming Commission, de New York Council on Problem Gambling en andere partners een Responsible Play Partnership gelanceerd dat zal samenwerken om de pandemie aan te pakken en ervoor te zorgen dat alle belanghebbenden zich blijven inzetten voor het promoten van verantwoord gokken. Dit omvat het blijven opleiden van klanten, het afdwingen van beperkingen en waakzaam blijven bij het voorkomen van gokken door minderjarigen, en op verantwoorde wijze blijven adverteren met berichten die geen beroep doen op gedegenereerd gokken of probleemgokken bagatelliseren. Daarnaast ondersteunt het partnerschap onderzoek en evaluatie van de effectiviteit van strategieën voor verantwoord gokken om best practices te identificeren. Het zal ook de ontwikkeling van nieuwe technologie stimuleren om verantwoorde gokinterventies te vergemakkelijken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *